Belgisch Kampioenschap Senioren 2010

DC Rheynaerde was met 6 deelnemers aanwezig op het koninginnestuk van de schermkalender, het Belgisch Kampioenschap senioren.

De heren waren met 94 deelnemers, de dames met 39.
Kris was niet echt wakker na een nachtje stappen, maar haalde toch nog een tableau 64. Nico verslikte zich op een linkshandige schermer en verloor in de T128. Robin zat nog vol melkzuur van een (zéér memorabele) studentenloop in Gent woensdag en verloor ook in T128. Mitchell was hetzelfde lot beschoren.

De hoop was eens te meer op de meisjes gevestigd. We moeten er wel rekening mee houden dat ze nog maar jonge cadetjes zijn…
Amber verloor te vroeg in T32 na een poule met de créme van het Belgische schermen. Marie-Gabriëlle zette een sterke poule neer en haalde een T32. Edith kwam ongeslagen uit haar poule. Bij deze kwam de eer aan Edith. Ze verloor in de T8 van de zéér ervaren Nathalie Van De Walle die de dag mocht eindigen als Belgisch kampioene. Verliezen van de uiteindelijke winaar is dan toch een troost!  Edith mag zich met trots nummer 5 in België noemen!

Dieter De Wilde heeft de taak als scheidsrechter op een magistrale manier volbracht. Voor de gelegenheid had hij een kostumvest aan…Tijdens de finale werd hij zelfs ingezet “als juge de main”. De jongen heeft het!

avatar

Over Guy Suy

Guy is jarenlang subtopper geweest in het Belgische circuit. Als trainer heeft hij gewerkt in de schermclubs van Brugge (De Hallebardiers) en Gent (Confrérie St-Michel). In beide clubs heeft hij met zijn leerlingen Belgische titels behaald en in Gent als assistent van Maître Marcel Van Laecke deelnames aan Europese en Wereldkampioenschappen.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.