Dinant: het eerste tornooi van 2011

Olivier Van Steen nam deel bij de miniemen. Voor hem was het een voorbereidingstornooi op het BK miniemen eind deze maand. Hij werd 8ste op 14 deelnemers. Olivier is tot meer in staat, maar niet op die dag… afspraak en revanche in Herkenrode!

Bij de meisjes was het ineens vuurwerk. Gezien hun bekwaamheden schermen Edith en Amber enkel seniorentornooien dit seizoen. Amber is laatstejaars cadet en Edith is eerstejaars junior. Edith won alles in haar poule en legde een vlekkeloos parcours af. Amber had een zwaardere poule maar groeide in haar tornooi. In de kwartfinales won ze van de ervaren en gerenomeerde Genevieve Vanhuysse.
In de halve finale kwam het onvermijdelijk geworden zusterduel. . Edith moest de zege aan Amber laten met 13/15. . In de finale was de sterk presterende Strasser uit Luxemburg de betere. Zij won de finale met 15/8.

Zilver dus voor Amber en een gedeelde derde plaats voor Edith en Fanny Van Hulle, de benchmark van vorig jaar. Zéér sterk geschermd!

avatar

Over Guy Suy

Guy is jarenlang subtopper geweest in het Belgische circuit. Als trainer heeft hij gewerkt in de schermclubs van Brugge (De Hallebardiers) en Gent (Confrérie St-Michel). In beide clubs heeft hij met zijn leerlingen Belgische titels behaald en in Gent als assistent van Maître Marcel Van Laecke deelnames aan Europese en Wereldkampioenschappen.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.