BK miniemen te Hasselt

Vorig weekend zijn de Belgische Kampioenschappen pupillen en miniemen geschermd in Hasselt. Onze club gaat ervan uit dat pupillen degen een beetje te vroeg is. Miniemen daarintegen is een volwaardige competitie.

Chala Ouali schermde haar eerste tornooi van haar leven (ineens een BK). Ze behaalde 3 victoires in haar poule en verloor met 12/15 haar eerste eliminatie tegen Bieke Vercauteren van Herckenrode. Zij werd 6de op 8 deelneemsters. Dapper geschermd en een belofte voor de toekomst van onze club.

Olivier Van Steen stond paraat na een week van ziekte. Zijn voorbereiding was erdoor verstoord. In zijn poule verloor hij slechts 1 duel en won dus 5 van de 6 duels. Hij werd 7de op de tableau na de poules. Zijn eerste eliminatie was geen probleem hij won met 15-4. Zijn tweede eliminatie verloor Olivier met 6-5. Hij behaalde een 10de plaats op 34 deelnemers. We hadden op de bronzen medaille gehoopt maar Olivier schermde  toch een sterk tornooi.

avatar

Over Guy Suy

Guy is jarenlang subtopper geweest in het Belgische circuit. Als trainer heeft hij gewerkt in de schermclubs van Brugge (De Hallebardiers) en Gent (Confrérie St-Michel). In beide clubs heeft hij met zijn leerlingen Belgische titels behaald en in Gent als assistent van Maître Marcel Van Laecke deelnames aan Europese en Wereldkampioenschappen.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.