Schitterend weekend voor Olivier Van Steen

Zaterdag 14 mei vertrokken we om 9h richting Morlanwelz voor de laatste manche in de Coupe de la Ligue. Er waren 9 deelnemers op het appel. In de poule unique won Olivier 5 van de 8 wedstrijden. In het klassement kwam hij op een mooie 4de plaats terecht, zodat hij vrij was in de eerste ronde. In de T8 kwam hij uit tegen Bonte (de moed zakte even weg). In een gelijk opgaande wedstrijd kwam Olivier in minuut 8 met 12 – 10 voor, doch Bonte ging naar 12 – 14. De papa gaf het al op, maar Olivier niet en kwam mooi terug tot 14 – 14. Dus een extra minuut en de tos gaf ons voordeel tegen. Olivier scoorde vrij vlug de 15 – 14. In de halve finale kregen we de nr. 1 van de poule, Mulot, als tegenstander. In een weerom spannende, gelijk opgaande wedstrijd won Olivier met 15 – 12. In de finale was onze tegenstander Felix Blommaert. Na winst vandaag in de poule 5 – 3 geloofden we er dus in. Beide schermers gingen vrij snel van start en we keken direct op een 5 – 1 achterstand. Olivier kwam nog terug tot 5 – 4, maar dan ging het licht uit 15 – 8. Tevreden met zilver kwamen we rond 19h gelukkig thuis.

Zondag 15 mei kraaide de haan al om 6 uur. Om 7 h vertrokken we dan richting Koksijde. Er waren 15 schermers, onder wie 4 van onze club: Thijs, Pieter – Jan, Brecht en Olivier en ik mocht als scheidsrechter fungeren. De organiserende club besloot om de 2 pupillen en de 7 miniemen samen een poule unique te laten schermen en dit gebeurde ook voor de 4 cadetten en de 2 junioren. Het was een aangenaam en sportief gebeuren, zodat we na 7 overwinningen op 8 terug met zilver thuiskwamen.

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.