Degenweekend in Sint-Niklaas

Beter laat dan nooit. Op 12 en 13 november was Sint-Niklaas het focuspunt van het Belgische degenschermen. Dat weekend had het jaarlijkse tornooi van Sint-Niklaas plaats. Dit tornooi is één van de grootsten in zijn categorie. Ook Degencentrum Rheynaerde stuurde een delegatie naar dit tornooi.

Bij de dames waren er 35 deelneemsters. Amber Van Landeghem toonde weer haar kunnen, maar kwam in de tableau 16 uit tegen de uiteindelijke winnares Sonja Tol. Deze noot bleek iets te hard om de kraken, maar Amber eindigde knap 16de en 6de Belg.

Bij de heren waren er 99 deelnemers. Robin Michelet werd 57ste, Alexander Goossens werd 74ste en Essam Ouali werd 95ste. Ook stuk voor stuk goede resultaten als je in beschouwing neemt dat geen enkel van deze schermers al senior zijn en dus allen boven hun categorie aan het schermen waren.

Verder is ook een proficiat voor Martijn Van Acoleyen gepast, aangezien hij op dit tornooi slaagde voor zijn scheidsrechterexamen. En natuurlijk ook een dankwoordje voor onze andere scheidsrechter, Dieter De Wilde, en onze trainers.

Op zondag was het dan tijd voor de VSB-beker. Ook hier hadden we een goede vertegenwoordiging: Alexander van de Vreken, Maarten De Cocker, Pieter-Jan De Schepper, Olivier Van Steen, Robin Michelet, Essam Ouali, Chala Ouali, Kirsten Maes, Brecht Vercauteren, Axel van Impe, Thijs Van Arnhem, Alexander Goossens en Nicolas Arnouts. Een dikke proficiat aan alle deelnemers.

avatar

Over Nico Van Cleemput

Nico begon in 1991 te schermen en hij is al lid en bestuurslid van Degencentrum Rheynaerde sinds de oprichting. Naast zijn bestuursactiviteiten in onze club is hij ook voorzitter geweest van de overkoepelende organisatie Oost-Vlaamse Schermclubs.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.