Amber Van Landeghem is Belgisch kampioen

Op zaterdag 21 april 2012 vertrekken we met kleine oogjes naar Ath. Om 12u00 starten 37 dames aan het BK senioren degen. Onder hen een achttal kanshebbers op een mooi resultaat. We hopen op een plaats bij de laatste 8, stiekem zelfs op een plaats bij de laatste 4.

De poule verloopt naar wens: Amber verliest enkel het laatste van de zes duels. Na de poule mogen 30 dames aantreden voor T32, Amber behaalt een voorlopige 3e plaats. Net geen vrijstelling voor haar.

Amber is in vorm, de tegenstanders in T32, T16 en T8 gaan voor de bijl, geen van hen zet 5 treffers. In de halve finale komt de tegenstand van Ariane De Kezel (ex-Belgisch kampioen 1997). Ook Ariane heeft geen verhaal tegen Amber. Amber komt van bij het begin op voorsprong en geeft dit niet meer af.
Met 15-10 op het bord gaat Amber naar de finale. De dag kan niet meer stuk !

In de andere halve finale gaat Fanny Van Hulle door naar de finale, na een triller tegen Nathalie Vandewalle. Voor de vierde maal een duel tussen Amber en Fanny met als inzet goud voor een BK. Fanny zet het eerste punt, en houd dit vast tot het einde van de eerste manche. Bij de eerste minuut rust staat het 6-5 voor Fanny.
In de tweede periode scoort Amber punt na punt. Het gaat naar 9-6 voor Amber. Na 6 minuten schermen staat het 11-8.
In de derde manche komt Fanny terug tot 11-10. De Franstalige supporters zijn in de meerderheid en beginnen er terug in te geloven. De aanmoedigingen van Edith en Guy missen hun doel echter niet : Amber scoort tegen : 12-10. Drie dubbels later staat het 15-13.
GOUD VOOR AMBER !!!!

avatar

Over Els Heyrman

Els Heyrman kwam via haar dochter Amber Van Landeghem in de schermwereld terecht. Sindsdien is zij een trouwe supporter en een altijd-aanwezige helpende-hand.
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.