Poussin Xandrine Scheurwegen scoort in Luxemburg

Gezien wedstrijden voor de allerkleinsten (poussins) in België haast onbestaande zijn, werd er ingeschreven voor het Duel des Lionceaux te Luxemburg. Omdat een goede voorbereiding alles is, scherpte Guy tijdens de laatste trainingen de technieken nog wat bij en weg waren we.
In de categorie débutants (poussins) waren er 30 deelnemers, daar kunnen we hier in België alleen maar van dromen. Na de poules behaalde Xandrine Scheurwegen een vijfde plaats en was de tabeleau 32 bereikt. Hoewel gewoonlijk nogal cool, zag je de spanning toch stijgen als er in de kwartfinale tot de laaste seconde moest geknokt worden maar met succes.
In de halve finale voltrok zich het zelfde scenario maar spijtiggenoeg omgekeerd. Een verlies met één punt tegen de eindoverwinnaar is dus zeker geen slecht resultaat voor een tweede wedstrijd. De bronzen medaille was binnen en uit de foto blijkt dat Xandrine lang niet de enige was met een zekere trots.

Xandrine Scheurwegen en trainer Guy Suy zijn terecht fier op de goede prestatie.

Xandrine Scheurwegen en trainer Guy Suy zijn terecht fier op de goede prestatie.

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.