Beginnen met schermen

Misschien heb je vroeger naar Zorro of de drie musketiers gekeken, maar nu heb je dus besloten om zelf de degen op te nemen en eens te komen proberen hoe het voelt om een schermer te zijn. Ideale keuze!

Schermen is een individuele sport die je toelaat om je op je eigen tempo te ontwikkelen. Tegelijkertijd maak je wel deel uit van een team waarmee je op tornooi gaat, waartegen je je kan meten en die elk iets kunnen bijdragen aan je evolutie in de schermwereld. Jij zal ook hetzelfde doen voor hen. Degencentrum Rheynaerde probeert deze interactie te stimuleren door voldoende gelegenheid te bieden aan de schermers om onderling te schermen.

Schermen is een technische sport. Het hanteren van een degen is iets dat vaak niet intuïtief duidelijk is. De juiste manieren om het efficiëntst om te gaan met zo’n degen worden je allemaal bijgebracht tijdens de lessen. Daarnaast wordt je ook geleerd hoe je je voortbeweegt op een schermpiste en een aanval opbouwt of afweert. Ten slotte krijg je ook een opleiding in de terminologie en conventies die eigen zijn aan de schermwereld. Deze lessen zijn steeds zo goed mogelijk aangepast aan jouw niveau of het nu over individuele lessen of groepslessen gaat.

Schermen is een sport die je toelaat je op je eigen tempo te ontwikkelen. Je traint hand-oogcoördinatie, uithouding, explosiviteit, snelheid, kracht, … De ideale sport voor iedereen die zijn fysiek als een geheel wil verbeteren, zonder dat eventuele beperkingen het genot van de sport verminderen. Elk aspect van je fysiek speelt een rol in je vorming als schermer, maar wat je minder hebt van één iets kan je vaak compenseren door je stijl aan te passen.

We nodigen je graag eens uit op een van onze vrije lesavonden. Dit zijn de trainingsavonden waarop je als geïnteresseerde gewoon kan binnenlopen zodat je je een beter beeld kan vormen van wat schermen nu juist inhoudt. Als je een voorbeeldles wil volgen, vragen we wel dat je dit op voorhand via mail laat weten aangezien we een deel administratie moeten voorzien.

Dinsdag 20u
Zaal Dendermonde
De “Blauwe Zaal”
Van Duysestraat 29
9200 Dendermonde
Klik hier voor een kaart
Zaterdag 11u
Zaal Waasmunster
Gemeentelijke Basisschool
Kerkstraat 49-51
9250 Waasmunster
Klik hier voor een kaart

Informatie over de lokatie en de tijdstippen vind je op de pagina met praktische informatie.