Eremetaal in Dinant

Op het internationale tornooi van Dinant dit weekend hebben Amber Van Landeghem en Edith Wautier zilver en brons gehaald bij de kadetten dames. Helaas zijn ze tegen elkaar uitgekomen in de halve finale. Het werd het meest bloedstollende duel van de dag. Edith won met 14-15 in de bijkomende minuut met het voordeel van de toss en het was ook zij die de beslissende treffer zette. De halve finale tegen Amber had zoveel van haar gevraagd dat ze zich niet meer volledig kon opladen voor winst in de finale.
De dag ervoor zijn dezelfde dames aangetreden in de categorie senioren. Daar haalde Edith de 8ste en Amber de 12de plaats. Beiden werden uitgeschakeld door sterke buitenlandse schermsters. Marie-Gabriëlle behaalde een 18de plaats.

Op hetzelfde tornooi hebben ook Miguel De Clercq, Dieter De Wilde en Olivier Van Steen geschermd. Dieter De Wilde is als scheidsrechter opgetreden voor DC Rheynaerde.

Zaterdag treden Edith en Amber aan in Bonn voor een Europees kwalificatietornooi

avatar

Over Guy Suy

Guy is jarenlang subtopper geweest in het Belgische circuit. Als trainer heeft hij gewerkt in de schermclubs van Brugge (De Hallebardiers) en Gent (Confrérie St-Michel). In beide clubs heeft hij met zijn leerlingen Belgische titels behaald en in Gent als assistent van Maître Marcel Van Laecke deelnames aan Europese en Wereldkampioenschappen.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.