Terug uit Bonn

Amber en Edith zijn uitgekomen in hun laatste kwalificatietornooi voor het EK cadetten. Voor Amber was het internationale schermen dit jaar een kennismaking, Edith had al wat meer ervaring hierin.
In Bonn waren 146 meisjes. Amber viel uit in de eerste pouleronde en werd nog 123ste. Edith verloor in de 3de pouleronde en behaalde de 85ste plaats. Dit is één van de zwaardere tornooien van Duitsland. Het is onder meer op dit tornooi dat de plaatsen voor EK en WK kunnen verdiend worden.
Het Fechtcentrum van Bonn is een combinatie van internaat / middelbare school en topsportschool en heeft een uitgebreide staff om jonge talenten te begeleiden. Duitsland heeft 6 à 7 van dit soort centra. Dit zijn faciliteiten waar we in België enkel van kunnen dromen.

De kwalificatietocht van Amber en Edith heeft hen naar de tornooien van Parijs, Heidenheim en Bonn geleid. Guy heeft de begeleidingen van Parijs en Bonn gedaan. We hadden besloten om van deze campange een kennismakingstocht te maken in de hoop om volgend jaar met meer ervaring aan dezelfde uitdaging te beginnen.
Het EK in Athene zal dit jaar niet voor onze meisjes zijn. Ze zijn echter heel wat ervaringen rijker en kunnen nu hun aandacht eerst volledig op het Belgische Kampioenschap richten. Volgend jaar start hun Europese avontuur weer.

avatar

Over Guy Suy

Guy is jarenlang subtopper geweest in het Belgische circuit. Als trainer heeft hij gewerkt in de schermclubs van Brugge (De Hallebardiers) en Gent (Confrérie St-Michel). In beide clubs heeft hij met zijn leerlingen Belgische titels behaald en in Gent als assistent van Maître Marcel Van Laecke deelnames aan Europese en Wereldkampioenschappen.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.