Op tornooi in Gembloux

Zondag 6 februari zijn we op tornooi vertrokken voor het junioren tornooi van de Academie Royale d’Armes de Belgique  in Gembloux. Er was maar appel om 12.15 uur, een echte luxe in vergelijking tot de meeste andere tornooien. Voor de zekerheid zijn we thuis toch vertrokken om 09.30 uur en zodoende waren we ruim op tijd voor een goede opwarming. Voor de poules werden we verdeeld in groepjes van 6.  Van de 5 kampen won Edith er 4 waardoor ze 3de geklasserd was na de poules.

Tijdens de eerste uitschakeling tegen een linkshandige schermster van Antwerpen won Edith met  7-4.

De tweede uitschakeling was tegen Delphine Goemans een goede vriendin van Edith wat het altijd wat moeilijker maakt. Delphine lag eerst voor maar Edith herpakte zich nogal vlug en het werd dan uiteindelijk 15-11 voor Edith.

De finale wedstrijd was tegen Claus Clothilde , ons niet onbekend, het is niet de eerste keer dat beide schermsters in de finale tegen mekaar uitkomen. Na een zeer spannende wedstrijd won Edith uiteindelijk met 15-14.

Een eerste plaats en we mochten even het wisselzwaard vasthouden die aan dit tornooi was verbonden. Tevens een gouden medaille en eindelijk eens een prijs waar we iets mee konden doen, nl. een nieuw lemmer.

Hieronder zie je alvast een foto van een fiere vader alias coach en Edith met wisselzwaard.

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.