Scheidsrechterweekend 2011

Vrijdag 25 februari vertrokken we om 18.00 uur richting Genk.  We waren met 3 personen, Mitchell, Amber en ikzelf. Om 18.15 uur stonden we al in de file voor de Kennedy tunnel, waar we na een uurtje aanschuiven uiteindelijk toch de afslag voor Boudewijn snelweg op konden.  We kwamen uiteindelijk aan rond 20.00 uur. Na eerst ons gerief op de kamers te hebben gelegd konden we mee inpikken met de kennismaking. Hier kregen we al onze kaft met het schermreglement waar we heel het verdere weekend meer uitleg over zouden krijgen.  Zaterdag morgen begon met een lekker ontbijt om 08.00 uur in de refter van het sporthotel. Om 09.00 uur begonnen de lessen theorie. We werden opgedeeld in groepen volgens wapen.(floret, sabel, degen) . Om 12.00 uur was er middagmaal en om 14.00 uur was er praktijk voorzien in de sporthal. Dit was het leukere deel, hier konden we wat schermen en wat jureren. Om 17.00 uur was er lekkere spaghetti in het sporthotel en daarna konden we nog iets gaan drinken in de bar. Voor de vrijwilligers was er ook nog een uurtje uitleg over het invullen van een pouleblad.  Gelukkig heb ik hiervan geprofiteerd want zodoende heb ik zondag tijdens mijn examen mijn pouleblad correct kunnen invullen. (Er waren tijdens deze examenpoule nogal wat speciallekes die ik zonder deze extra toelichting nooit tot een goed einde zou gebracht hebben.). ‘s Avonds was er vrije tijd met de keuze tussen een film of spelletjes. Ik heb me dan maar naar mijn kamer teruggetrokken om het reglement nog eens door te nemen.  Zondagmorgen was er terug ontbijt om 08.30 uur met een croissantje en chocomelk. . Om 09.00 uur moesten we de kamers opruimen en om 10.00 uur werden we terug verwacht in het leslokaal om nog wat theorie te verwerken. Van 11.00 uur tot 12.00 uur was er terug nog wat praktijk in de sporthal en om 12.00 uur konden we ons stoofvlees met frietjes gaan opeten in het sporthotel. Hierna studie en om 16.00 uur het gevreesde examen. Het examen bestond uit een pouleblad en 40 meerkeuzevragen.  Niet echt gemakkelijk, en zonder de theorielessen van Xavier Foulon ben ik er zeker van dat ik er niets van had terechtgebracht. Hierna receptie en voor mij een positieve uitslag, 35/40 en een correct pouleblad.  Ik ben nu kandidaat scheidrechter en kan me beginnen voor te bereiden op de praktijk examens. Aan wie zal ik mijn eerste kaart geven…

Dit bericht is geplaatst in Leden aan het woord. Bookmark de permalink.