Ploegentornooi te Sint-Niklaas

Op zaterdag 7 mei organiseerde Schermkring Sint-Niklaas een ploegentornooi. Hierop waren 6 ploegen aanwezig: 2 ploegen van Omnisword, een ploeg van Sint-Niklaas, een ploeg van KSSMA Ronse en 2 ploegen van Degencentrum Rheynaerde. Onze ploegen waren als volgt samengesteld: Mitchell Van Poecke, Alexander Goossens en Robin Michelet vormden 1 ploeg en Bavo Janssens , Brecht Vercruyce en Pieter De Decker vormden de tweede ploeg. Alle ploegen waren die dag aan elkaar gewaagd, dus het werd een spannende dag.

Allereerst werd er een poule geschermd tussen alle ploegen waarin er volgens het relaissysteem tot 45 geschermd werd. Onze tweede ploeg krijgt tijdens de poule te maken met een blessure, maar gelukkig kan de reserveman van Sint-Niklaas inspringen, zodat er toch verder geschermd kan worden.

Vervolgens worden er uitschakelingen geschermd op basis van de einduitslag van de poule. In de eerste ronde is Degencentrum Rheynaerde 1 vrijgesteld omdat ze als tweede geëindigd zijn. Degencentrum Rheynaerde 2 schermt zijn uitschakelingsmatch tegen KSSMA Ronse en wint. In de tweede ronde schakelt Degencentrum Rheynaerde 1 de tweede ploeg uit van Omnisword, maar ondertussen wordt Degencentrum Rheynaerde 2 jammer genoeg uitgeschakeld door Sint-Niklaas. Dan volgt de finale waarin de strijd redelijk gelijk opgaat, maar uiteindelijk afgesloten wordt met een 40-45 overwinning voor Sint-Niklaas.

Degencentrum Rheynaerde 1 eindigde dus op een 2e plaats en Degencentrum Rheynaerde 2 op een 3e plaats. Een ploegentornooi is het ideale moment om de teamgeest te laten blijken. Gelegenheden die zich jammer genoeg niet al te vaak voor doen in onze toch wel voornamelijk individuele sport. Nogmaals een proficiat aan de schermers met hun behaalde resultaten.

avatar

Over Nico Van Cleemput

Nico begon in 1991 te schermen en hij is al lid en bestuurslid van Degencentrum Rheynaerde sinds de oprichting. Naast zijn bestuursactiviteiten in onze club is hij ook voorzitter geweest van de overkoepelende organisatie Oost-Vlaamse Schermclubs.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.