BK Cadetten en Junioren te Charleroi

Afgelopen weekend vond het BK Cadetten en het BK Junioren plaats in Charleroi. Gezien het niveau van verschillende cadetten en junioren is dit een kampioenschap dat zeker niet moet onderdoen voor het BK Senioren van begin april. Bij de cadetten werd onze club vertegenwoordigd door Miguel De Clercq, Essam Ouali en Amber Van Landeghem. Bij de junioren waren dit Robin Michelet, Dieter De Wilde, Edith Wautier en Amber Van Landeghem (die ook bij een hogere categorie haar kans kwam wagen).

Op zaterdag was het de beurt aan de cadetten. Miguel schermde een sterke poule en won zijn eerste eliminatiematch. In de volgende ronde kwam hij echter uit tegen de uiteindelijke zilveren medaille. Hij schermde knap, maar dit was een tegenstander die voorlopig nog te sterk was voor hem. Hij eindigde op een mooie 12e plaats. Essam had minder geluk in zijn poule en kwam daarom al direct tegen een sterke tegenstander uit in zijn eerste tableaumatch. Hij eindigde uiteindelijk toch nog op een 24e plaats.

Op zondag konden de junioren zich met elkaar meten. Dieter had een mindere dag en na enkele tegenslagen in de poule kon hij zich niet plaatsen voor de tableau. Hij eindigde op een 36e plaats. Robin had iets meer geluk in de poule, maar kwam in de uitschakelingen direct uit tegen de verliezende finalist. Hij verloor en eindigde uiteindelijk 32e. Edith schermde een niet al te schitterende poule. Ze kwam uit tegen Sarah Arens die eveneens een niet al te schitterende poule had geschermd. Het werd een spannende match die uiteindelijk in het voordeel van Sarah Arens afgesloten werd met 14/15. Edith werd 11e. Haar tegenstander haalde het goud.

Misschien denk je dat ik Amber vergeten ben in mijn bespreking, maar niets is minder waard. Ik heb haar speciaal als laatste gehouden aangezien ze afgelopen weekend een schitterende prestatie heeft neergezet. De details van haar tornooi kan je hieronder al nalezen in het verslag van Els. Ik ga me dus beperken tot de eindresultaten. Op zaterdag werd Amber overtuigend Belgisch kampioen bij de cadetten en op zondag werd ze tweede bij de junioren. Als je haar bronzen medaille bij de senioren van begin april bij dit rijtje zet, kan je niet anders dan concluderen dat Amber dit seizoen overheerst zowel in als buiten haar categorie.

avatar

Over Nico Van Cleemput

Nico begon in 1991 te schermen en hij is al lid en bestuurslid van Degencentrum Rheynaerde sinds de oprichting. Naast zijn bestuursactiviteiten in onze club is hij ook voorzitter geweest van de overkoepelende organisatie Oost-Vlaamse Schermclubs.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.