Amber in Neufchâteau

Amber haar eerste tornooi van het schermseizoen vindt plaats in Neufchâteau. We vertrekken dus onwezenlijk vroeg – om 6 uur – richting Neufchâteau om zeker rond half negen op het appel aan te komen.  Goed op tijd om ons rustig aan te melden en zodat Amber haar een beetje kan opwarmen voor de komende poule.

Er doen 21 dames mee aan het tornooi en de zenuwen nemen al wat toe bij Amber. Om goed 9u gaan de dames senioren van start. Er zijn 3 poules van 7 dames. In de allereerste partij schermt Amber tegen Fanny Van Hulle. Het is voor Amber steeds moeilijk om tegen haar te schermen, alhoewel ze weet dat ze kan winnen van Fanny.  Haar eerste partij eindigt met een overtuigende 5-1 voor Amber.

Het verdere verloop van de poule is iets minder succesvol. Is Amber niet goed wakker? Speelt de stress haar parten of was het door het vroege opstaan, misschien de combinatie van alles zo’n beetje … who knows??

Uiteindelijk werkt ze haar poule af met  3 x overtuigende winst, maar ook 3 x nipt verlies (telkens 4-5).

Met een voorlopige 8e plaats heeft Amber een vrijstelling voor T32. Even wat tijd om wat te eten en energie op te doen alvorens aan de eliminatie te beginnen. In T16 zien we opnieuw geen schitterende Amber. Ze behaald een nipte winst tegen Marina Herzog: 11 – 10.

In T8 is haar tegenstander, Hanssens Julie, van een beter niveau, Amber komt goed op dreef en wint – opnieuw nipt –  met 15-14.

Amber weet dat een podiumplaats binnen is en vanaf dan schermt Amber meer relaxed en is zelfs niet te stoppen en wint de halve finale tegen Fanny Van Hulle met een overtuigende 15-11. Ze krijgt hierdoor een enorme zelfvertrouwen en voelt dat het goud in haar bereik ligt.

In de finale schermt ze tegen Geneviève Van Huysse.  Amber slaat direct een kloof van 3 punten, die ze uiteindelijk niet meer afgeeft. Ze wint met 15-9 van Généviève en gaat trots naar huis met een welverdiende gouden medaille.

Amber Van Landeghem haalt goud in Neufchâteau

Amber Van Landeghem haalt goud in Neufchâteau (18/09/2011)

avatar

Over Els Heyrman

Els Heyrman kwam via haar dochter Amber Van Landeghem in de schermwereld terecht. Sindsdien is zij een trouwe supporter en een altijd-aanwezige helpende-hand.
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.