Dubbelslag voor Degencentrum Rheynaerde

DSC_0770 DSC_0783 DSC_0804

De jongste schermers van het Degencentrum Rheynaerde vochten zich in het historische kader van de Gentse Lakenhalle tot de hoogste ereplaatsen van de VSB-beker manche.

Op zondag 18 januari organiseerde de Koninklijke St Michielsgilde de derde manche van de VSB-beker in het historische kader van de Lakenhalle van Gent.

Vanaf het eerste degengekletter werd duidelijk dat Siebe Lauwers zijn zinnen had gezet op de ereplaatsen. Ook Jitse Van Parys en Zjef Van Eetvelde knokten zich in de eerste klassementshelft.

Ook in de twee ronde, waarbij de jongens en de meisjes in afzonderlijke poules werden ingedeeld, deelden de Rheynaerders rake tikken uit.

Bij de jongens duldde Siebe Lauwers geen concurrentie voor het goud en konden Jitse Van Parys en Zjef  Van Eetvelde beslag leggen op een mooie vierde en vijfde plaats. Anton Van Assche sleepte de achtste plaats uit de brand.  Drie Rheynaerders bij de eerste vijf is een zeer mooie prestatie. Ook bij de meisjes trok Xandrine Scheurwegen voor het Degencentrum Rheynaerde de eindoverwinning naar zich toe.

Van harte proficiat aan alle schermers en schermsters voor deze uitslag waarop we terecht fier kunnen zijn en hopelijk nog veel schermplezier in de tweede seizoenshelft.

In de voormiddag kwamen ook reeds de kadetten aan de beurt. Daarbij haalde Océane Lamont een tweede plaats en Liselot Huylebroeck een zesde plaats bij de dames en Michael Pinnoo een 18e plaats bij de heren.

Voor de volledigheid geven we graag nog even het eindklassement mee van de pupillen:

Jongens pupillen

 1. Siebe LAUWERS (Degencentrum Rheynaerde)
 2. Arian HANSENNE (KSSMA Ronse)
 3. Bram REYNIERS (Catena)
 4. Jitse VAN PARYS (Degencentrum Rheynaerde)
 5. Zjef VAN EETVELDE (Degencentrum Rheynaerde)
 6. Arno LEEMPOELS (Flanders Fencing)
 7. Arthur BIESEMANS (Catena)
 8. Anton VAN ASSCHE (Degencentrum Rheynaerde)
 9. Dauwe VANDINGENEN (Catena)
 10. Bas VAN HOUDT (Flanders Fencing)
 11. Henrik EVENEPEOL (Flanders Fencing)

Meisjes pupillen

 1. Xandrine SCHEURWEGEN (Degencentrum Rheynaerde)
 2. Aude WASIAK (Flanders Fencing)
 3. Partovi IRANDOKHT (Parcival)
 4. Noa DE CLERCK (Catena)
 5. Emma MAES (Flanders Fencing)

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.