Belgische girlpower te Sassenheim (NL)

Op het 8ste AEW-Rijnland Internationaal Jeugdschermtoernooi was het bij de degenschermers girlpower troef. De Belgische dames lieten zich niet onbetuigd en hoewel ze in hun respectieve categorieën bij de jongste waren, brachten ze toch allemaal een medaille mee richting België.
Op 12 april 2015 vond in het Nederlandse Sassenheim het 8ste AEW-Rijnland jeugdschermtoernooi plaats. De Belgische kleuren werden er met verve verdedigd door Xandrine Scheurwegen, Océane Lamont (Degencentrum Rheynaerde) en Emma Labro (Flanders Fencing).
Zoals gebruikelijk in de jongste leeftijdscategorieën mocht bij de benjamins (°2003-2004) iedereen door naar de rechtstreekse uitschakeling. Wat zich in de poules al aankondigde, zette zich hier verder: het zogenaamde “sterke geslacht” moest er één voor één aan geloven.
Emma Enderman (SV AEW) en Jocy Celie (Fencing Club Almere) respectievelijk nummer één en twee op de Nederlandse ranking Benjamins schakelden samen met Xandrine alle mannelijke tegenstand uit en verdeelde de medailles onderling. Goud voor Jocy Celie, zilver voor Emma Enderman en Brons voor Xandrine.
In de categorie cadetten (°1998-2000) traden voor België Océane Lamont en Emma Labro in het strijdperk. Ook hier werden de heren en de dames gemengd. In het damesklassement werden Emma en Océane respectievelijk eerste en tweede. Hoewel het vrouwelijke overwicht hier minder uitgesproken was, stond er geen maat op Emma, ze kende dan ook helemaal geen genade met de mannelijke tegenstand en eiste, weliswaar in felbevochten gevechten, de eindoverwinning voor zich op.
Goud, zilver en brons een mooie demonstratie van Belgische girlpower. Proficiat aan de schermsters en nog veel schermplezier.

Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.