Een mooie seizoenafsluiter.

DSC_0009 DSC_0012 DSC_0047

Het “Tournoi international d’épée” te Esch-Sur-Alzette was voor de pupillen het laatste toernooi van het seizoen, een laatste kans dus om in schoonheid af te sluiten.

In de fantastische infrastructuur van het Lycée technique zette de organisatie een uitstekend georganiseerde wedstrijd op poten. Met schermers uit België (5), Luxemburg (4), Frankrijk (3), Duitsland (1) en Nederland (1) was het ook bij de pupillen echt een internationale wedstrijd.

Met winst in haar poule (zonder verlies) zette Xandrine de eerste stap in de goede richting. De winnaar van de derde poule en landgenoot Paris Tasoudis, deed echter net iets beter (indice +13 t.o.v. +12) en zo belande Xandrine op de tweede plaats in de tabel. Dit beloofde vuurwerk!

In de kwartfinale deelden de Belgen rake tikken uit en drie van de vier halve finalisten waren dan ook landgenoten. Alleen de Duitse Charlotte Marx kon aanklampen bij het Belgische machtsvertoon.

In de halve finales grepen de dames de macht en werden Paris Tasousdis en Romain Brigand, beiden van de Luikse schermclub La Lame Liègoise, naar een gedeelde derde plaats verwezen.

Het werd dus een Belgisch-Duitse finale die aanvankelijk zeer gelijk opging. Met een stand van 7-5 gingen de schermsters de rust in. Na vier seconden in de tweede periode kon Xandrine het laken definitief naar zich toetrekken en was met 8-5 de buit binnen.

Het eerste jaar als pupil kunnen afsluiten met een overwinning is goed voor het vertrouwen en geeft reeds zin in het volgende seizoen.

De volledige uitslag is terug te vinden op https://www.scribd.com/fullscreen/267859388?access_key=key-NhjWQ3c0nsEXn1wZkv5Y&allow_share=false&escape=false&show_recommendations=false&view_mode=scroll

Dit bericht is geplaatst in Leden aan het woord, Nieuws, Tornooien. Bookmark de permalink.