De eerste keer op tornooi

Dit weekend was speciaal voor Aeneas De Lamper. Hij ging voor de eerste keer naar een ‘echt’ tornooi. Voordien had hij wel al meegedaan aan een VSB-beker, maar zo’n tornooi is toch net iets anders. Het tornooi in kwestie was het tornooi te Ronse naar aanleiding van het 200-jarige bestaan van KSSMA.

Er waren 19 schermers in zijn categorie. In de eerste ronde eindigt hij als tweede in zijn poule. Dit levert hem een 7e plaats op in het klassement. In de tweede ronde verdedigt hij deze positie sterk. Hij eindigt als eerste in zijn poule. Hierdoor schuift hij in het klassement door naar de 3e plaats. De laatste ronde bestond voor hem uit een poule met daarin de 5 beste schermers volgens het laatste klassement. Een fikse tegenstand en een hoog tempo dus. Aeneas weerde zich goed, maar zijn gebrek aan ervaring met competitieschermen speelde hem wat parten. Uiteindelijk behaalde hij op zijn eerste tornooi een 5e plaats. Een mooie uitslag en zo is hij alvast ook weer heel wat ervaring rijker geworden. De medaille zal voor een volgende keer zijn, maar hij kan alvast gerust zijn in de wetenschap dat hij verschillende mooie wedstrijden geschermd heeft.  Het competitiegevoel heeft hem goed te pakken, dus er zullen nog veel herkansingen komen.

Aeneas De Lamper op zijn eerste tornooi

avatar

Over Kristof De Lamper

Kristof is de trotse vader van een jonge schermer.
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Tornooien. Bookmark de permalink.