Anton op de Jeugdcup Maître Verboven

Op zaterdag 21 november deed Anton Van Assche mee aan de Jeugdcup Maître Verboven in de categorie miniemen.
Anton begon in de eerste poule met enige aarzeling. De tegenstanders waren vooral linkshandigen, waar Anton nog niet veel ervaring mee had. Enkel de vierde match kon hij met een  groot verschil winnen.
Op naar de tweede poule, kreeg Anton de reuzen van Holland te verwerken. Hij kon zich meer ontspannen en speelde dan ook met meer vrijheid. Hierdoor werden enkele mooie treffers gezet en kon hij 2 mooie overwinning in de wacht slepen. De laatste match draaide zelfs uit op een gelijkspel, waarbij de tegenstrever in het voordeel was. Anton kon zich onder deze omstandigheden goed focussen en nam daarbij de overwinning.
Resultaat na poules : seeded op positie 20.
De tabel 32 was een thriller.  Na een uitloop met 3 punten, leek Anton de overwinning te halen met de vingers in de neus.  Toen bleek dat de tegenstander niets meer te verliezen had en deze ging offensiever schermen waardoor er slechts nog 1 puntje verschil was. Anton kon uiteindelijk met 10-9 winnen.
Tabel 16 bleek Anton (16e) niet opgewassen tegen de Luxemburger Apers (6e). Een koele 10-3 was het eindresultaat.
Anton heeft zijn doel bereikt met mooie eervolle  16de plaats van de 26.
Fiere ouders en trainer.
Op naar meer.

avatar

Over Jürgen Pollentier

Jürgen leerde het schermen in Brugge. Sinds 2015 geeft hij les in Degencentrum Rheynaerde.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.