Aeneas is Belgisch kampioen

Zaterdagochtend, 28 Januari 06:30; Aeneas en ik zijn er klaar voor!  Belgisch Kampioenschap, hier komen we!  Aeneas had heel goed geslapen & was rustig… we vertrokken met het gevoel “we zien wel, ergens een Top 10 zou perfect zijn!”.

Na een tussenstop ergens ten velde, om trainer Edward op te pikken, reizen we naar Rouvroy, dicht tegen Aarlen, waar het Belgisch Kampioenschap dit jaar plaats heeft.

Goed toegekomen en goed op tijd, nemen we de tijd om alles even te bekijken, een kampioenschap is toch altijd iets anders dan een reguliere competitiewedstrijden …. Van indrukken gesproken…. Na de materiaalcontrole begon Aeneas onmiddellijk, samen met Edward aan de opwarming.  Aeneas kon opwarmen met een groep floretisten en nadien oefenwedstrijdjes met, wat later bleek, de jongen die de 3de plaats haalde.

Er werd geschermd in 3 poules ( 3x 5 wedstrijden) : eerst 2x poules voor kwalificaties & laatste poule volgens klasse.  In de eerste 2 poules schermde Aeneas voortreffelijk en had hij telkens 4 van de 5 wedstrijden gewonnen, door dit resultaat behaalde Aeneas een plaats in de A poule, de beste poule.

Door dit te behalen waar wij al bijzonder trots maar wisten we dat de tegenstand wel eens bijzonder straf kon worden.  Echter, door het gevoel in de A poule te zitten & doorgedreven training met Edward kreeg Aeneas vleugels en won hij alle wedstrijden in de A poule met 4/2 – 4/3 – 4/0-4/2-4/0 . Aeneas,  ikzelf & Edward, samen met nog vele anderen samen zagen het gebeuren & het gevoel dat het kampioenschap erin zat begon serieus te groeien …. Wat een gevoel : )

Na deze wedstrijd kwamen er plotseling langs alle kanten felicitaties van trainers & schermers, ouders van schermers ….  Tijdens de proclamatie werd hij mooi in de bloemetjes geplaatst … Het gevoel Kampioen te zijn was & is een overweldigend gevoel voor Aeneas & zijn naasten. Momenten om nooit te vergeten!

Aeneas is Belgisch kampioen

Oorkonde Aeneas 2017

Save

Save

Save

Save

avatar

Over Kristof De Lamper

Kristof is de trotse vader van een jonge schermer.
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Leden aan het woord, Nieuws, Tornooien. Bookmark de permalink.