Op tornooi in Luxemburg

Op 12 maart rond 9.30u zijn we richting Groot-Hertogdom Luxemburg vertrokken naar het Centre National d’Escrime in Luxembourg. Na een rit van 260 km, iets voor de 12u s’middags zijn we uiteindelijk aangekomen. Het appel was voorzien om 12u30, début om 13u.
Door gebrek aan goede organisatie zijn we pas gestart om 14.25u. Er waren een 26-tal deelnemers ingeschreven, maar uiteindelijk zijn er 17 deelnemers gestart. Ons Belgenlandje was vertegenwoordigd met 6 Kadetten. Verder waren er 4 Duitse dames, 2 Nederlandse, 4 Luxemburgse en 1 Franse. Amber start alvast zelfverzekerd en zeer ontspannen aan dit tornooi.
In de poule-wedstrijd tegen de Duitse Farkas komt Amber terug tot 2-2 met een flêche en vernielt daarbij een enrouleur -waarbij ze even uit concentratie is- maar wint ze sterk met 5-3.
Uiteindelijk wint Amber alle wedstrijden in de poule en komt ze uit als 1ste met een indice van 13, gevolgd door Mauranne Hansenne (B) en Margaux Humblet (B) als 3de. De eerste 3 plaatsen waren dus voorbehouden voor de Belgische cadetten, waar we wel zeer trots op waren !

Dan was er even tijd om te bekomen en om wat te eten en de batterijen op te laden. Spijtig genoeg was de wachttijd wederom zeer lang alvorens aan de eliminatie te beginnen en dachten er sommigen aan om op te geven omdat er voor iedereen nog een lange rit naar huis stond te wachten. Uiteindelijk beginnen de eliminaties dan toch rond 16.30u en wint Amber met 15-4 in tableau 16 tegen Cornelissen (NL). In de kwartfinale ontmoet Amber de 13-jarige Sofia Cazaerck (B) van de Sint-Michielsgilde en wint met 15-9.
In de halve finale komt Amber opnieuw Farkas tegen. De eerste tijd gaat gelijk op tot 6-6. In de tweede tijd is Farkas niet te stoppen (dit door begeleiding van haar coach?) en verliest Amber met 15-8 en behaalt uiteindelijk brons.

We wachten de finale af en die is ondermaats. De Duitse Farkas haalt het van de Luxemburgse Laila Cravat met 15-3. Al bij al zijn we zeker tevreden met het goede resultaat van Amber. Ook Mauranne behaalt brons, een prachtig resultaat op haar eerste internationale ervaring. Toch nog even een dankwoord aan Guy Steurbaut die Amber tussendoor nog de nodige aanwijzigingen heeft gegeven.

Na de uitreiking van de medailles zijn we dan om 20u vertrokken uit Luxemburg want we hadden nog een zware rit voor de boeg. Moe maar tevreden zijn we om 22.15u thuis aangekomen ‘home sweet home’…

avatar

Over Els Heyrman

Els Heyrman kwam via haar dochter Amber Van Landeghem in de schermwereld terecht. Sindsdien is zij een trouwe supporter en een altijd-aanwezige helpende-hand.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.