Tornooi van Nijvel

Zondagmiddag is het tornooi van Nijvel geschermd, één van de lenteklassiekers van het Belgische circuit. Bij de heren had DC Rheynaerde geen deelnemers; bij de dames deden Edith (eerstejaars junior) en Amber (laatstejaars cadet) mee. Er deden 36 meisjes mee aan dit seniorentornooi.
Na de poules plaatsten Amber en Edith zich vlot voor de T16. Daar boste Amber op Geneviève Van Nieuwenhuyse die deze keer sterker was. Amber strandde daarmee op de 10de plaats. Edith vocht een duel uit met de ervaren Martine Francson van Maison d’escrime, waarbij de grenzen van de arbitrage meermaals werden opgezocht. De T8 was een makkie, maar de kwartfinale tegen de technisch bekwame Nathalie Vandewalle kon Edith niet winnen. Brons dus!
De volgende afspraak is onze eigen VSB-beker, daarna het BK senioren in Geldenaken.

avatar

Over Guy Suy

Guy is jarenlang subtopper geweest in het Belgische circuit. Als trainer heeft hij gewerkt in de schermclubs van Brugge (De Hallebardiers) en Gent (Confrérie St-Michel). In beide clubs heeft hij met zijn leerlingen Belgische titels behaald en in Gent als assistent van Maître Marcel Van Laecke deelnames aan Europese en Wereldkampioenschappen.
Dit bericht is geplaatst in Tornooien. Bookmark de permalink.