BK senioren 2010-2011

Dit weekend waren de ogen van gans schermend België op Jodoigne gericht. Hier werd het Belgisch Kampioenschap Senioren georganiseerd. Laat je niet misleiden door de naam: bij het schermen ben je al een senior vanaf je 21 jaar, dus dit was zeker geen tornooi voor oude knarren. Zaterdag was het de beurt aan de degenschermers: er waren vier vertegenwoordigers van onze club. Amber Van Landeghem (laatste jaar kadet) en Edith Wautier (eerste jaar junior) deden mee bij de vrouwen, Nico Van Cleemput (al even een senior) deed mee bij de mannen en Dieter De Wilde was scheidsrechter.

Om 9u was het appel voor de heren en een half uurtje later werd er gestart. Er waren uiteindelijk 98 heren aanwezig. Nico kwam in zijn poule traag op gang, maar kon uiteindelijk toch eindigen op twee overwinningen en drie verliezen. Voldoende voor een 61ste plaats na de poules en zich toch te plaatsen voor de tableau. De eerste uitschakeling was geen probleem en in de tweede uitschakeling kwam hij uit tegen zijn broer. Het werd een duel waarin het belang van conditie en wedstrijdervaring pijnlijk duidelijk werd. Nico verloor en eindigde uiteindelijk op een 58ste plaats.

De vrouwen startten iets later: zij werden verwacht om 10u45. Er verschenen 37 vrouwen aan het appel. Edith legde een vlekkenloos parcours af in de poules en won alles. Amber begon haar poule tegen de uiteindelijke winnares Nathalie Van De Walle. Een match die ze verloor met 5-3. Ze liet het hier echter niet bij en won daarna alle overige matchen in de poule. Na de poules stond Edith 3e geklasseerd en Amber 5e.  Edith won haar eerste uitschakeling, maar in de tweede uitschakeling kwam ze uit tegen Magali Honnore. Ze verloor deze match en eindigde 9e. In de uitschakelingen begon Amber dan haar tocht naar het podium. Een tocht die niet altijd even gemakkelijk was, maar ze was niet te stuiten tot ze in de halve finale terug Nathalie Van De Walle tegenkwam. Nathalie bleek die dag de vrouw te zijn die Amber kon verslaan. Amber behaalde brons. Een schitterend resultaat voor deze kadet.

De volledige uitslagen zijn terug te vinden op de website van de Vlaamse Schermbond.

avatar

Over Nico Van Cleemput

Nico begon in 1991 te schermen en hij is al lid en bestuurslid van Degencentrum Rheynaerde sinds de oprichting. Naast zijn bestuursactiviteiten in onze club is hij ook voorzitter geweest van de overkoepelende organisatie Oost-Vlaamse Schermclubs.
Dit bericht is geplaatst in Foto's, Tornooien. Bookmark de permalink.